DESNA
Na stranicama “Glasila” su postavljeni svi službeni vjesnici iz naše i drugih općina u RH. Želite li ih pretražiti kliknite na donji link.
POPIS SLUŽBENIH VJESNIKA
VAŽNE ODLUKE (Zimska služba)
OPĆINA MARTINSKA VES

Udruge kojima su dodijeljena financijska sredstva Općine Martinska Ves namijenjena financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Općine Martinska Ves u 2016. godini, u obvezi su Općini Martinska Ves kao davatelju sredstava podnijeti Izvješće (opisno i financijsko) u roku 30 dana od završetka programa/projekta na odgovarajućim obrascima koji su prilogu.

Podnošenje Izvješća udruga kojima su

dodijeljena sredstva Općine Martinska Ves u

2016. godini

U Martinskoj Vesi, 24. siječanj 2017.

Javni natječaj za financiranje programa i projekata od općih interesa koje provode udruge na području općine Martinska Ves u 2017. godini. (udruge i druge prihvatljive prijavitelje (zaklade, ustanove, klubove, organizacije civilnog društva čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti) Više u dokumentima.

JAVNI NATJEČAJ ZA UDRUGE 2017.

U Martinskoj Vesi, 07. veljača 2017.

Programski/ska asistent/ica (nepuno radno vrijeme, 60% radnog vremena) Rad na projektu „Aktivni mladi za lokalni razvoj“, financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Mjesto rada: Martinska Ves

Produljenje natječaja za posao - lideri

mladih

U Martinskoj Vesi, 06. veljača 2017.

Na 29. Državnom kvalifikacijskom turniru u Vodicama 11.02.2017., u organizaciji Saveza mažoretkinja i pompon timova Hrvatske, Martinčice su i ove godine zadržale titulu državnih prvakinja. Osvojile su zlato u kategoriji mini mix juniori i kvalificirale se na EP koje će se održati u Giulianova- Italija 22.-25. 6. 2017. Kvalificirale su se i u kategoriji mini pompon juniori gdje su osvojile 3. mjesto. Anja Fiolić osvojila je 3. mjesto u kategoriji solo pompon. Na takmičenju su sudjelovale i djevojčice mlađeg uzrasta, kadeti, koje su također postigle dobre rezultate s obzirom na veliki broj timova i natjecatelja koji su ove godine sudjelovali na kvalifikacijskom turniru. Nastavljaju sa pripremama za Državno natjecanje za velike formacije koje će se održati u Zagrebu 23.04.2017.

MARTINČICE PONOVILE USPJEH

U Martinskoj Vesi, 17. veljača 2017.

Dana 16. veljače 2017. godine Lokalna akcijska grupa Zrinska gora Turopolje preuzela je u Ministarstvu poljoprivrede ugovor za Provedbu Podmjera 19.2, 19.3 i 19.4 Programa ruralnog razvoja RH, u ukupnom iznosu od 10.521.289,80 hrk. Na svečanosti dodjele ugovora bili su predsjednik LAG-a Zrinska gora Turopolje, g. Božidar Antolec, i voditelj ureda LAG-a g. Siniša Bukal.

LAG ZRINSKA GORA - TUROPOLJE

Dodjela ugovora u ministarstvu pljoprivrede za

provedbu mjera 19.2, 19.3, i 19.4 programa ruralnog

razvoja RH

U Martinskoj Vesi, 20. veljača 2017.

PRIDRUŽITE NAM SE u poboljšanju kvalitete života mladih kroz interaktivnu edukaciju, umrežavanje, druženje i volonterske akcije! Mjesto rada: Martinska Ves

AKTIVNI MLADI ZA LOKALNI RAZVOJ

U Martinskoj Vesi, 02. ožujak 2017.

Hrvatsko kulturno vijeće organizira predstavljanje knjige pučkoga svjedočanstva kroz četiri državna sustava. - nedjelja, 9. travnja 2017. u 19 sati - Dom kulture “Stjepan Radić”, Martinska Ves Dsna. br. 68 Vrijeme predstavljanja u Zagrebu i Sisku možete potražiti u priloženom PDF letku.

USPOMENE

U Martinskoj Vesi, 28. ožujak 2017.

Sazivam 19. sjednicu Općinskog vijeća Općine Martinska Ves koja će se održati dana 07. travnja 2017. g. (petak) u prostorijama Općine Martinska Ves s početkom u 18,00 sati. Dnevni red u prilogu (SAZIV)

SAZIV ZA 19. SJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA

OPĆINE M.V.

U Martinskoj Vesi, 06. travanj 2017.

za dodjelu jednokratnih novčanih potpora osnovnoškolskim učenicima s područja Općine Martinska Ves za maturalno putovanje u 2017. godini VISINA POTPORE I. Općina Martinska Ves dodjeljuje jednokratne novčane potpore osnovnoškolskim učenicima s područja Općine Martinska Ves za maturalno putovanje u 2017. godini. Novčane potpore dodjeljivat će se jednokratno, po učeniku koji ispuni pravo na potporu, u iznosu do maksimalno 1.000,00 kuna po učeniku (ovisno u ugovorenoj cijeni putovanja

JAVNI POZIV

U Martinskoj Vesi, 10. travanj 2017.

UDRUGE-DODJELJENA SREDSTVA ZA 2017.

UDRUGE-DODJELJENA SREDSTVA ZA 2017.

U Martinskoj Vesi, 08. svibanj 2017.


N edjelja navečer, 9. travnja 2017. je u Martinskoj Vesi u Domu kulture "Stjepan Radić" održano predstavljanje knjige Marije Jagatić-Nosalj: Uspomene. Dvorana je bila prepuna mještana, premala da primi sve zainteresirane za svjedočanstva i sudbinu Marije Jagatić- Nosalj. Mještani su stajali na hodnicima i pod prozorima dvorane. Pozdravnu riječ održao je načelnik Martinske Vesi dipl. inž. Stjepan Ivoš. Knjigu su predstavili predsjednik Hrvatskog kulturnog vijeća književnik Đuro Vidmarović, zatim književnik Hrvoje Hitrec, novinar Marko Ljubić, publicist Damir Borovčak i osobno priređivač knjige Ivan Hrvoić. Program je vodila tajnica HKV-a Irena Šupuković. Prikaz nošnji Gornje Posavine uz prigodne pjesme kroz program predstavljanja izveli su članovi KUD "Martinčani" pod vodstvom Nikoline Šiško. Više u priloženom videu.

VIDEO / Sa predstavljanja knjige

“Uspomene”, Marije Jagatić-Nosalj

U Martinskoj Vesi, 09. travanj 2017.

Dana 05. svibnja 2017. u Tišini Erdedskoj održana je prezentacija Idejnog rješenja „Most preko rijeke Save između Tišine Kaptolske i Tišine Erdedske. Idejno rješenje je prezentirao mr.sc. Nijaz Mujkanović profesor s Građevinskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu sa suradnicima. Za više o projektu klikni ovdje:

Most preko rijeke Save

između Tišine Kaptolske i Tišine Erdedske

U Martinskoj Vesi, 08. svibanj 2017.

Most preko rijeke Save

između Tišine Kaptolske i Tišine Erdedske

Utorak , 9. svibnja 2017. je u Trebarjevu Desnom u Domu "Stjepan Radić" održano predstavljanje idejnog projekta “Kulturni centar Braće Radić”. Vrhunski arhitektonski projekt doc.art. Ivice Plaveca, dipl.ing.arh. koji će se izgraditi u Desnom Trebarjevu. Monumentalni projekt koji svojom veličinom dostojno predstavlja najveće Hrvatske sinove braću Radić. Sisačko-moslavačka županija u suradnji s općinom Martinska Ves kao nositelji projekta podupire izgradnju muzeja kao kulturnog centra koji će istaknuti njihovu ulogu i djelovanje. Ovakav muzej podići će i vrijednst cijelom naselju te povećati turističku ponudu SMŽ rekao je općinski načelnik Stjepan Ivoš dipl. ing. Više u priloženom videu.
Prezentiran mega projekt “KULTURNI CENTAR BRAĆE RADIĆ” U Martinskoj Vesi, 09. svibanj 2017.
Danas su općinski načelnik Stjepan Ivoš dipl.ing. i Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u 12 sati, u prostoru Općine Martinska Ves potpisali ugovor o sufinanciranju izvanrednog održavanja lokalnih cesta na području Općine Martinska Ves. Nakon potpisivanja ugovora obišli su dijelove cesta koje su ugovorom obuhvaćene. Više u priloženom videu.
Asfaltiraju se ceste: Željezno, Željezno- Jezero, Jezero, Lijeva Luka, cesta prema Boku Palanječkom i cesta prema Strelečkom U Martinskoj Vesi, 11. svibanj 2017.
Poštovani, Naručitelj OPĆINA MARTINSKA VES pokrenuo je nabavu za uslugu: Opskrba električnom energijom Općine Martinska Ves. Temeljem navedenog, upućujemo Vam ovaj Poziv na dostavu ponude. Sukladno članku 12., stavku 1. Zakona o javnoj nabavi (NN broj 120/16) za nabavu roba i usluga procijenjene vrijednosti do 200.000,00 kn (bez PDV-a), odnosno za nabavu radova procijenjene vrijednosti do 500.000,00 kn (bez PDV-a) Naručitelj nije obvezan primjenjivati Zakon o javnoj nabavi. 1. OPIS PREDMETA NABAVE : Opskrba električnom energijom Općine Martinska Ves u skladu s Troškovnikom i na mjernim mjestima navedenim u Popisu mjernih mjesta u prilogu Poziva na dostavu ponude. Više u priloženim dokumentima
POZIV NA DOSTAVU PONUDE U Martinskoj Vesi, 17. svibanj 2017.