Uskrsni koncert Martinčica – povratak nakon tri godine u velikom stilu

Na tradicionalnom devetom Uskrsnom koncertu Mažoretkinja Martinčica, koji se održao 10. travnja 2023., publika je bila oduševljena ponovnim uspostavljanjem ovog događaja koji se tri godine nije održavao zbog pandemije koronavirusa. Koncertu je nazočio Općinski načelnik Stjepan Ivoš.

Martinčice su nastupile sa koreografijama seniorki, juniorki, kadetkinja i najmanjih i najslađih predškolaca. Seniorke su startale s koreografijom klasične pom-pon kojom će se natjecati na Državnom prvenstvu u Šibeniku idućeg vikenda. Nakon njih, kadeti su se predstavili s mini formacijom pom-pon uz veliki pljesak publike. Seniorske su zatim izvele koreografiju defile štap, dok su juniorke prikazale veliku formaciju pom-pom.
Gosti iz KUD-a Tišinčani iz Tišine Erdedske također su se predstavili s pjesmom i plesom, iako u oslabljenom sastavu.
Martinčice svojim nastupima diljem Hrvatske i Europe promoviraju Posavinu te uče nove generacije o radnim navikama, disciplini i uživanju u zajedničkom druženju i zabavi. Od 2011. godine redovito treniraju i sudjeluju na smotrama, državnim, međunarodnim te europskim i svjetskim natjecanjima gdje postižu jako dobre rezultate. Tijekom prošle godine osvojile su nekoliko naslova državnih prvakinja, ali ono na što su iznimno ponosni je prvo mjesto na Svjetskom kupu u Italiji čime su dokazale kontinuitet dobrog rada.
Ovogodišnji Uskrsni koncert bio je prilika da Martinčice pokažu što su vrijedno pripremale u ovoj godini u kojoj se spremaju na još nekoliko zahtjevnih natjecanja. Njihove koreografije ostavile su publiku oduševljenom, a seniorke su već dobile podršku za natjecanje na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Uz nadu da će se tradicija ovog koncerta nastaviti i dalje, svi su se posjetitelji razišli s osmijehom na licu i uspomenama koje će pamtiti.
Koncert je vodila uhodana Matea Meštric

 

 

 

Više fotografija možete pogledati ovdje.

 


Autorska prava: Općina Martinska Ves