Folklorna poslastica – “Martinski susreti”

“MARTINSKI SUSRETI”

Smotra folklora Sisačko-moslavačke županije

Ova manifestacija započela je kao ideja promicanja izvornog folklora te njegovanja starih običaja, pjesama i plesova karakterističnih za Martinsku Posavinu.

Danas, Županijska smotra folklora održava se drugog vikenda u mjesecu lipnju te predstavlja izvorni folklor Sisačko-moslavačke županije. Tijekom godina, ova smotra je pružila priliku mnogim folklornim skupinama iz cijele Hrvatske da se predstave publici.

U nedjelju, 11. lipnja, s početkom u 18 sati, na Martinskim susretima uz domaćina, bit će predstavljene sljedeće folklorne skupine: FA “Ivan Goran Kovačić” i FA “Etno Siscia” iz Siska, KUD “Ivančice” i KUD “Moslavina” iz Kutine, KUD “Banova Jaruga” i KUD “Hrastovička gora” iz Banove Jaruge i Hrastovice, KUD “Seljačka sloga” iz Bobovca, KUD “Mijo Stuparić” iz Velike Ludine, KUD “Moslavec” iz Volodera, HKUD “Poculica” iz Letovanića, KUD “Pokupljanka” iz Brest Pokupskog, HKUD “Radost” iz Sela, KUD “Repušnica” iz Repušnice, KUD “Sunjanka” iz Sunje, KUD “Tišinčani” iz Tišine Erdodske, KUD “Stružec” iz Stružeca, KUD “Zasadbreg” iz Zasadbrega i KUD “Sveti Antun – Pokupska dolina” iz Karlovca.

Ova impresivna lista folklornih skupina jamči raznovrsnost i bogatstvo izvedbi koje će posjetitelji imati priliku vidjeti na Martinskim susretima. Uz izvorni folklor, posjetitelji će doživjeti jedinstvenu priliku upoznati se s kulturnom baštinom Sisačko-moslavačke županije i uživati u predivnom spoju tradicije i umjetnosti.