Bažulijada 11.6.2023.

BAŽULIJADA 11.6. 2023.

Danas je organizirana četvrta po redu “bažulijada” pod nazivom Bažulijada 11.6.2023., koja je okupila prijavljene ekipe s ciljem pokazivanja njihovih kulinarskih sposobnosti u pripremi jednog od najomiljenijih tradicionalnih jela ovog kraja – bažula.
S ukupno 24 prijavljene ekipe, ova manifestacija pružila je priliku strastvenim kuharima da pokažu svoje umijeće u pripremi ovog aromatičnog graha na svoj način. Svaka ekipa je s velikom pažnjom pripremala svoju verziju bažula, koristeći tajne i tradicionalne recepte koji su se prenosili generacijama unazad. Nakon što su završili s pripremom jela, ekipe su predale svoje kreacije stručnom žiriju koji je bio zadužen za ocjenjivanje i odabir najboljeg.
No, pravi vrhunac događaja bio je užitak koji su imali posjetitelji. Oni su imali privilegiju isprobati pripremljene bažule i uživati u neodoljivim okusima koji su dominirali prostorom. Osim toga, imali su priliku zaviriti iza kulisa i svjedočiti samom procesu pripreme ovog tradicionalnog jela. U toj atmosferi ukusnih mirisa i kulinarske strasti, posjetitelji su mogli upiti bogatstvo kulture i tradicije koje ova manifestacija nudi uz gemišt.
Od 18 sati, dvoranom Osnovne škole Braće Radić odjekivali su zvuci tradicionalne glazbe, jer su se na pozornici predstavili talentirani folkloraši koji su svojim izvedbama uljepšali večer posjetiteljima. Ova izvedba bila je dio Martinskih susreta 2023., koji su se održavali u isto vrijeme, te je dodatno upotpunila cjelokupno iskustvo posjetiteljima.
Organizacija ovog događaja ujedno je pridonijela promociji turizma i kulture u Martinskoj Vesi. Posjetitelji su imali priliku doživjeti duh zajednice i upoznati lokalne običaje. Bažulijada je postala jedan od događaja u kalendaru Martinske Vesi, privlačeći sve veći broj gostiju iz okolnih mjesta i šire.
Bažulijada je pružila platformu za dijeljenje i slavljenje kulinarskog nasljeđa, ali i za stvaranje nezaboravnih trenutaka i novih prijateljstava.
Organizatori su već najavili nastavak tradicije i sljedeću Bažulijadu, koja će se održati iduće godine. Očekuje se da će interes za ovaj događaj nastaviti rasti, a da će se prijaviti još više ekipa koje žele pokazati svoje vještine i kreativnost u pripremi bažula.
Bažulijada u Martinskoj Vesi postala je sinonim za dobru zabavu.
Bažulijada 2023. Fotografije