FOTO – Martinska Ves obilježava Dan općine i blagdan sv. Martina biskupa

Martinska Ves, 11. studenoga 2023. – Općina Martinska Ves obilježila je 11. studenoga Dan općine i blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika općine.
Obilježavanje Dana općine i blagdana sv. Martina biskupa, zaštitnika općine Martinska Ves, započelo je u jutarnjim satima polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te na groblju u Martinskoj Vesi.
Na komemorativnom skupu sudjelovali su općinski načelnik Stjepan Ivoš, predsjednik općinskog vijeća Mario Turek, predstavnici OŠ Braća Radić, Vatrogasne zajednice Općine Martinska Ves i Udruge veterana Domovinskog rata Martinska Ves, kao i izaslanik Sisačko-moslavačke županije, ravnatelj Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije Ivica Valent.
Vijence su položili i zapalili svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje.
U Osnovnoj školi Braća Radić Martinska Ves otvorena je izložba eko-etno proizvoda učenika škole.
U 11 sati održana je sveta misa povodom blagdana sv. Martina biskupa.

U nedjelju, 12. studenoga 2023. godine, obilježavanje se nastavlja natjecanjem udruga u kuhanju gulaša, izložbom i ocjenjivanjem mladih vinara te proslavom Martinja uz koncert TO Janko Stjepušin Martinska Ves, KUD-a „Tišinčani“ te uz nastup mažoretkinja „Martinčice“.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća uručena su javna priznanja udrugama i pojedincima koji su svojim djelovanjem ostavili trag u društvenom životu općine Martinska Ves.
Godišnja nagrada za rad s djecom i mladeži i promicanje općine Martinska Ves kroz kulturno djelovanje dodijeljena je udruzi Mažoretkinje Martinska Ves „Martinčice“.
Javno priznanje za doprinos razvoju općine Martinska Ves na području kulture dodijeljeno je KUD-u „Tišinčani“.
Nagrade za životno djelo uručene su Katici Juračak, osnivačici KUD-a „Martinčani“ koja je bila jedan od pokretača smotre folklora „Martinski susreti“ koja kasnije postaje Županijska smotra izvornog folklora te Božidaru Gavronu, prvom općinskom načelniku Općine Martinska Ves.
Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak čestitao je stanovnicima Martinske Vesi njihov dan. Istaknuo je izvrsnu suradnju Sisačko-moslavačke županije i Općine Martnska Ves te podsjetio kako je sanacija i modernizacija prometnice u Tišini Erdedskoj jedan od posljednjih zajedničkih projekata koji je realiziran u području prometne infrastrukture.
„Iduće godine zajedničkom suradnjom Općine Martinska Ves, Županijske uprave za ceste SMŽ te Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, izgradit ćemo 8 km ceste na području naše županije i 8 km ceste na području Zagrebačke županije i tako povezati ove dvije županije. U širem gospodarskom smislu povezat ćemo industrijsku zonu u Sisku i Mahovu sa zonom u Ivanić Gradu i dalje sa zonom u Rugvici“, najavio je župan Celjak.
Sisačko-moslavačka županija s Općinom Martinska Ves surađuje i na projektu izgradnje prvog dječjeg vrtića u ovoj općini.

 


Autorska prava: Općina Martinska Ves