Hrvatska je prvak svijeta!

Treći put u povijesti, Hrvatska je prvak svijeta u vaterpolu! U ludom, napetom, kao triler uzbudljivom finalu koje je uostalom i završeno u drami peteraca, Hrvatska je u Dohi pobijedila Italiju 15:13 petercima (11:11 nakon četiri četvrtine), te se u domovinu vraća sa zlatom.

Kakva ‘luda’ utakmica. Susret u kojem nitko od suparnika nije niti jedno vodio više od gola razlike. Povela bi Hrvatska, sustigla pa i prestigla Italija. Tada bi oni vodili, a Barakude stizale i prestizale. Konstantin Harkov je postigao ukupno 4 gola, ali prva 3 Hrvatske je ‘potpisao’ on. Opet, imala je i druga strana svojeg junaka u Fondelliju. Također 4 gola, istina dva iz peterca, ali računa se.
Sjajna i obojica vratara, Bijač i Del Lungo. U biti, finale kakvo zaslužuje Svjetsko prvenstvo, Napeto, dramatično, neizvjesno, emotivno turbulentno. Bila je Italija nadomak pobjede budući da je točno 30 sekundi do kraja suparnik vodio 11:10. Izbornik Ivica Tucak je znalački sačuvao jednu minutu odmora. Sada je bio trenutak za iskoristiti ju.
Krenule su Barakude u napad. Posljednji napad na Svjetskom prvenstvu. Doslovno svih 7 igrača, jasno i Marko Bijač koji se smjestio na 2 metra. ‘Curile’ su sekunde, 15… 10…5… Na 4 sekunde do kraja Fatović je dodao Buriću, a ovaj se fino postavio, te s lijevog vanjskog pogodio. Za 11:11 i peterce.
U njima nije savršeno počelo. Naš drugi izvođač je bio Fatović, ali je Del Lungo obranio. No, i Echenique pogađa gredu. Opet se vraćamo. Došao je ponovo red na Matu Anića koji ‘skida’ šut Di Fulvija, a Marko Žuvela kao zadnji izvođač ‘cementira’ pobjedu, zlato ide u Lijepu Našu!