Za sportsku infrastrukturu u 2025. godini 11,8 milijuna eura

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2025. godini u ukupnom iznosu od 11.800.830 eura. Cilj ovog Javnog poziva je poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture u Hrvatskoj kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unaprjeđenja sustava sporta te međunarodne sportske promocije Hrvatske.

Projektni prijedlozi mogu se nominirati u jednu od osam skupina sportskih građevina: nogometno igralište-prirodna trava/veliko, nogometno igralište-umjetna trava/veliko, sportska dvorana (uključujući školske sportske dvorane), vanjsko sportsko igralište, atletska staza, teniski tereni, ostalo (kuglana, skijalište, boćalište, bazen, streljana, klizalište, biciklistička staza i sl.) i posebno programsko područje (podskupine outdorfitness/street workout i vanjsko nogometno igralište umjetna trava/malo).
Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Rok za podnošenje zahtjeva je od 25. ožujka 2024. godine do 25. lipnja 2024. godine, a sve informacije mogu se pronaći na sljedećoj poveznici https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182.

 

Kontakt: obrazovanje@simora.hr ili 044 660 115

 


Photo by Pixabay