U ime svih djelatnika općine te Općinskog načelnika Stjepana Ivoša, čestitamo vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja!

Danas je od Oluje, te veličanstvene završne pobjede u Domovinskom ratu, prošlo već 29 godina. Ali zasigurno će taj događaj vječno imati mjesto u našem kolektivnom sjećanju. Jer pobjeda u Domovinskom ratu jedan je od najvažnijih događaja u cjelokupnoj povijesti hrvatskog naroda i jedan od temelja moderne hrvatske državnosti, potvrđujući se kao ključni doprinos konačnom ostvarenju višestoljetne težnje hrvatskog naroda za svojom, suverenom i neovisnom državom.
Obljetnice poput Oluje dobra su prilika da se prisjetimo dana kada je Hrvatska stvarala svoju vojsku gotovo ni iz čega, usred agresije i borbe za opstanak, slobodu i neovisnost. Bili su to teški dani, puni razaranja, patnje, neizvjesnosti, straha, ali istovremeno i neizmjerne hrabrosti, ponosa i ustrajnosti. Preživjeli smo prvi udar, zaustavili napadača i, u konačnici, pobijedili.
Nositelji vlasti pozvani su i dalje kreirati javne politike usmjerene ka jačanju otpornosti naše Domovine, snaženju njenih institucija, pravne izvjesnosti, te stvaranju preduvjeta za nove gospodarske iskorake, kao i za demografsku obnovu. Istovremeno, svi trebamo ulagati napore u promicanje uzajamnog razumijevanja, poštovanja i solidarnosti u hrvatskom društvu, jer tako zagovaramo vrijednosti koje je upravo Domovinski rat pomogao afirmirati.
Stoga svim hrvatskim vojnicima, hrvatskim braniteljima, svima koji Hrvatsku nazivaju svojom domovinom, čestitamo ovaj ponosni dan – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 29. obljetnicu akcije “Oluja”!
S poštovanjem,
Stjepan Ivoš, Općinski načelnik, i djelatnici općine Martinska Ves