Broj prvašića u Osnovnoj školi Braće Radić u Martinskoj Vesi na početku nove školske godine gotovo udvostručen

Uzbudljiv početak nove školske godine obilježen je prvim danom u Osnovnoj školi Braće Radić u Martinskoj Vesi, gdje je upisano 17 učenika u prvi razred, što predstavlja značajan skok u odnosu na prethodnu godinu. Gotovo udvostručen broj prvašića donosi svježu energiju u školsku zajednicu i obećava svijetlu budućnost obrazovanja u Martinskoj Vesi.

Prošlogodišnji broj prvašića iznosio je 10. Ukupan broj učenika u Osnovnoj školi Braće Radić u Martinskoj Vesi iznosi 109 učenika.
Na prvi dan, ispred škole, priređen je poseban doček za prvašiće. Na ukrašenoj pozornici učiteljica prvog razreda, zajedno sa svojim malim đacima predstavila se školskoj zajednici. Djeca su se osjećala posebno dok su stajala na pozornici, a njihovi roditelji nisu mogli sakriti ponosne osmijehe.

Ravnateljica Osnovne škole Braće Radić, gospođa Verica Pleša, izrazila je zadovoljstvo zbog povećanja broja učenika. “Naša škola uvijek teži ka pružanju najboljeg obrazovanja za sve naše učenike, i ovo povećanje broja prvašića samo nam daje dodatnu motivaciju za nastavak tog rada.” Kazala je gospođa Verica Pleša.

Načelnik Općine Stjepan Ivoš istakao je slijedeće: Nova školska godina donosi mnogo obećanja i prilika za učenike škole Braće Radić. Ovaj porast broja prvašića svakako je svijetla točka u obrazovnom sektoru te će nadamo se donijeti nove uspjehe i postignuća kako za učenike tako i za školu Braće Radić u Martinskoj Vesi.