Gastronomska manifestacija Pri kotlu v Buševcu ovoga je rujna okupila brojne ekipe iz Buševca i šire okolice koje su se natjecale u kuhanju kotlovine. Kao što je začin važan sastojak kotlovine, tako je i Desni Dubrovčak važan natjecatelj kulinarskih natjecanja pa je ekipa iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Desni Dubrovčak jučer ukrstila kuhače s još jedanaest ekipa.
Ukupno je Pri kotlu v Buševcu kuhalo osamnaest ekipa, dvanaest ih je bilo u natjecateljskom dijelu, a okusne pupoljke trebalo je razbuditi žiriju sastavljenom od poznatih i priznatih gastronomskih stručnjaka. Strogi sud kotlovinama dali su cijenjeni gastro bloger Domagoj Jakopović Ribafish, šef kuhinje restorana Bicko Karlo Kovačević, član uprave Telegrama Vedran Vereš i kao šećer na kraju, Lidija Rožić iz Društva žena Buševec.
Ekipa DVD-a Desni Dubrovčak osvojila je broncu zlatnoga sjaja, a kotlovinu su za treće mjesto kuhali dubravci Marijan i Dorijan Vuga, Vlado i Petar Kompes, Žac, Luka, Marko, Jakov i Petar Mlađenović predvođeni Filipom Mlađenovićem kao glavnim kuharom.
U očekivanju idućega susreta, dubravcima ostaje vježbati pa sljedeće godine u borbu za prvo mjesto!
Tekst: Nerina Sarkotić
Fotografije: Vlado Kompes, Marijan Vuga