Otvoren natječaj za sufinanciranje uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstva za provedbu Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za 2023. godinu.

Cilj Programa je podržati aktivnosti znanstveno istraživačkih ustanova kojima se doprinosi opremanju poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za potrebe istraživanja utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju hrane i okoliš.
Prihvatljivi korisnici Programa su znanstveno istraživačke institucije koje uspostavljaju pokusna polja za navodnjavanje poljoprivrednih kultura u 2023. godini i koje su na dan objave Javnog poziva upisane u Upisnik znanstvenih organizacija sukladno Pravilniku o Upisniku znanstvenih organizacija i Upisniku visokih učilišta.
Prihvatljive aktivnosti: priprema poljoprivrednog zemljišta i obnova zapuštenih poljoprivrednih površina, financiranje izrade tehničke dokumentacije, opremanje poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura te ostale aktivnosti u cilju uspostave funkcionalnog sustava za navodnjavanje.
Sredstva za provedbu Programa osigurana su iz Državnog proračuna i vrijedna 212 357 eura (1,6 milijuna kuna).
Više informacija na https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/otvoren-natjecaj-za-sufinanciranje-uspostave-pokusnih-polja-navodnjavanja-poljoprivrednih-kultura/6066

 


Photo by Pareekshith Indeever: https://www.pexels.com/photo/irrigation-sprinkler-on-field-10697615/